Archief: juni 28, 2019

De kracht van beeld en rijm bij klassenregels

6 november 2020

Visuele ondersteuning bij rijmende klassenregels

Ik hou heel erg van rijmpjes en mijn leerlingen ook. Ik merk zelf dat de leerlingen de klassenregels sneller en beter onthouden als het rijmt. Door de visuele ondersteuning van de klassenregels is het niet alleen leuker om naar te kijken, maar onthouden de leerlingen het nog sneller.

Mijn leerlingen zijn dol op de rijmpjes en vinden het leuk om ze uit hun hoofd te leren. Daarnaast is het makkelijker om een regel te herhalen als je allemaal hetzelfde rijmpje kunt opzeggen. Ook handig als je met een duo werkt.

Een literatuurboek geïllustreerd!

Samenspraak: 30 communicatiemodellen voor het onderwijs

18 juni 2021

Een kinderdroom die uitkomt! Vroeger wilde ik juf worden en schrijfster. 

De afgelopen maanden heb ik mogen samenwerken met Kees van der Vloed als illustrator aan dit literatuurboek. De modellen zijn met de hand getekend en op de boekenkaft zijn de modellen uit het boek zichtbaar. Bij het maken van de boekenkaft heb ik samen gewerkt met Cora Mallegrom. Het was een hele gave en leerzame ervaring. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd. 

Geslaagd!!

28 juni 2019

Deze juf  is vanaf gisteren officieel bevoegd om voor de klas te staan als leerkracht basisonderwijs met een specialisatie voor het jonge kind.

Mijn harde werken is beloond met een mooie eindlijst!! Het is nog niet zeker waar ik ga werken, maar ik heb wat dingen lopen.

Liefs, van een trotse juf die nog even geniet van haar laatste dagen bij haar huidige groep 2.

 

“Wij gaan op Safari” met de kleuters

1 januari 2019

Lieve mensen,

Zoals jullie weten hoop ik dit jaar af te studeren. Op maandag en dinsdag sta ik voor groep 2 als Lio-student.
Hierdoor moeten sommigen wat langer wachten op hun bestelling. Bedankt voor uw geduld!