Biblejournaling

Om op een actievere manier met de bijbel bezig te zijn, heb ik een speciale bijbel aangeschaft: de NIV Pink Polka Dot Journaling Bible With Unlined Margins.  Het is een fijne Engelstalige  journalingbijbel die goed betaalbaar is. daarnaast is er extra ruimte aan de zijkant om aantekeningen te maken of om een tekening te maken. Daarnaast gebruik ik hele fijne pastelpotloden van Bruynzeel Design en doezelaars zodat mijn handen niet helemaal vies worden.  De pastelpotloden zijn van zeer goede kwaliteit.

Eerst schetsen, dan met fineliners afwerken en inkleuren met pastelpotloden. De links naar de bijbel en de potloden heb ik erbij gevoegd. 

Ook plak ik af en toe een tip-in tussen de bladzijden

Door op een foto hieronder te klikken, kunt u bladeren in mijn galerij.

Sermonsketchnotes

Tijdens een bijbelstudie of kerkdienst maak ik aantekeningen in een dummy (tekenboek) d.m.v. Sermonsketchnotes. Dit is een vorm van aantekeningen maken waarbij je gebruik maakt van:

  • handlettering

  • banners

  • doodles

  • arrows

Hieronder kunt u een foto aanklikken om door de galerij heen te bladeren.

Eerst schets ik met potloden. Daarna trek ik het over met de fineliners van de Hema. Hierna gebruik ik de kleurpotloden van bruynzeel expression colour 36 om het in te kleuren. Deze zijn niet duur, ze zijn zacht en van goede kwaliteit. Je hebt van elke kleur 4 tinten.