Digitale portretten

Sinds oktober 2020 ben ik gestart met digitaal tekenen en dat doe ik op een tablet: Samsung Galaxy Tab A (2018) 10.5 inch met behulp van de styluspen die afgebeeld is rechtsonder. Ik gebruik daarvoor de app: Sketchbook. 

Met de app Sketchbook kun je gratis digitaal tekenen op een telefoon of tablet. Op een telefoon tekenen vind ik zelf erg onplezierig, omdat het scherm dan erg klein is en ik zelf dan het gevoel heb minder overzicht te hebben over wat ik aan het tekenen ben. Ik heb dus een sterke voorkeur voor de tablet. 

Persoonlijk vind ik portretten digitaal tekenen aan de ene kant veel fijner: ik kan het overal doen en ik kan met verschillende lagen werken die ik ook weer kan verwijderen. Ook heb ik mijn tekenspullen sneller opgeborgen. Aan de andere kant brengt digitaal tekenen ook nadelen met zich mee: het is vermoeiender voor de ogen, doordat het op een scherm is.

Portretten op papier

Deze portretten zijn getekend op papier. Meestal ben ik 15 uur of meer bezig met één portret. Ik teken bijna altijd uit de losse hand. In 2012 ben ik begonnen met tekenen en in 2013 tekende ik mijn eerste portret.

Ik gebruik grafietpotloden met verschillende hardheden. Daarna veeg ik het uit met een doezelaar.

Dieren op papier

Meestal ben ik ongeveer 4 – 8 uur bezig met één tekening Ik teken bijna altijd uit de losse hand. In 2012 ben ik begonnen met tekenen. Het tekenen heb ik mezelf aangeleerd door tutorials te bekijken en veel nieuwe dingen uit te proberen.

Ik gebruik grafietpotloden met verschillende hardheden. Daarna veeg ik het uit met een doezelaar.